Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvauspalvelut kaikkiin tarpeisiin

 

Tomi Jokela

Hämeenlinna

0400 469 088

tomppa.jokela (at) gmail.com

 

Yhteydenottolomake

   

Käytössä Nikon D750

Lisätty 24.03.2015

Nikon D750

Kirjoittelen ensimmäisen blogitekstin syksyn Nikon kamera uutuudesta eli Nikon D750:stä. Kyseessä on syyskuussa 2014 julkaistu täyden kennon Nikon järjestelmäkamera, joka Nikonin kategoriassa sijoittuu ammattilaismalliksi D610 ja D810 mallien väliin.

Kamera on esitelty valokuvausalan lehdissä ja Tekniikan Maailmassa, pyrin tässä kertomaan omin sanoin kokemuksistani ko kamerasta. Perustin itse valokuvausalan toiminimen 1-2014 ja alusta lähtien oli selvää, että kaksi runkoa pitää olla. Tekniikan kanssa saattaa tulla ongelmia kesken kuvauksen ja nopeatempoisessa kuvauksessa esimerkiksi häissä, ei ole aikaa vaihtaa objektiiveja vaan kaksi eri runkoa ja niihin eri objektiivit on hyvä ratkaisu. Viimeisen muutaman vuoden aikana olen ollut seuraavien kameramallien kanssa tekemisissä; Nikon D7000, D700, D600, D800 ja D4.

Nikon D750 on mielenkiintoinen hinnalta; n 2100e. Se on ergonomialta hyvin sopiva käteen, itse isokätisenä tykkään tuollaisesta pienemmästä, jota voi hyvin käyttää myös matkakamerana tai tapahtumakamerana tallentamaan huomaamattomasti illan tapahtumat. Silti se on tasapainoinen esimerkiksi 70-200 objektiivin kanssa. Valikko on harrastajamalleista, mutta kuvanlaatu, herkkyys jne ovat silti varsin helposti säädettävissä kesken kuvauksen.

24,3 megapikseliä on omasta mielestä sopiva kompromissi tallentamaan maisemakuvia tai yksityiskohtia ja silti kuvat siirtyvät vielä sujuvasti USB3.0:n välityksellä eikä kuvankäsittely läppärillä ole jähmeää.

Tarkennus on Nikonin parempi 51 pisteinen vielä hieman parannettuna, toimien aiempaa hämärämmässä, on kasvojen tunnistusta ja mahdollisuus tarkennuspisteryhmiin. Kohinansieto on varsin hyvä ja vielä ISO 12800 kuvia voi käyttää, toki riippuen kuvankäsittelytaidoista ja kuvien käyttötarkoituksesta. Kamerassa on myös huippuvalopainotteinen valotuksenmittaus, jos tarvetta kuvata esimerkiksi esiintymisiä pimeässä, mutta voimakkaassa kohdevalaistuksessa. Näyttö kallistuu ylös- ja alaspäin, tuoden uusia ulottuvuuksia tapahtumakuvaukseen. Kaksi SD-muistikorttipaikkaa ja toki korttien tehtäviä voi määrittää tapauskohtaisesti.

Kamerassa on Wi-Fi, mutta se vaatii yhteensopivan älypuhelinsovelluksen. Sarjakuvausnopeus on vain 6,5 kuvaa sekunnissa RAW:ina, kuvanlaatua muuttamalla enemmän. Videokuvausta en ole toistaiseksi kokeillut. Kameran suljinta on sanottu äänekkääksi, mielestäni ääni on kuitenkin miellyttävä. Kamerassa paljastui valovuoto tyyppistä vikaa tietyissä kuvaustilanteissa, mutta Nikon on ohjeistanut kuluttajat ottamaan yhteyttä ja korjauttamaan vialliset yksilöt. Maailmalla varsinkin hääkuvaajat ovat ottaneet tämän kameran mielellään vastaan ja kirjoittaneet siitä useita ylistäviä blogitekstejä. Voin itsekin suositella tätä kameraa, jos näppärän kokoinen, mutta hyvillä ominaisuuksilla varustettu täyskennolainen kiinnostaa.

Lisätietoja Nikonin sivulta:

http://www.nikon.fi/fi_FI/product/digital-cameras/slr/professional/d750